Herkel: Vabaerakond on raske olukorra ees (22)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel.
Andres Herkel. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Esmaspäeva õhtul kogunes erakorraliselt Vabaerakonna juhatus, kus ametlikult kinnitamata andmetel oli teemaks mitmete piirkondade rahulolematus praeguse juhtimisega.

ERRile teadaolevalt saatsid praeguse olukorraga rahulolematud liikmed juhtkonnale kirja, kus kritiseerisid kehva juhtimist ja kampaaniat.

Vabaerakonna juht Andres Herkel ütles õhtul «Aktuaalsele kaamerale», et Vabaerakond on raske olukorra ees. «Vabaerakonna madal reiting loomulikult on probleem ja loomulikult on valus see, et olles riigikogu kõige aktiivsem jõud, on meid ikkagi suudetud marginaliseerida, et neid olulisi asju, mis me oleme esitanud, need ei ole läbi läinud ja eks me peame seda kõike tegema veel ja veel,» rääkis partei juht. 

«Aga see, et meil valimisteks puudub plaan ja puuduvad sõnumid, see päris õige ei ole. On kahju, kui see pole kõikide inimesteni jõudnud, aga selleks meil ongi esinduskogu ja suvepäevad kohe ees.»

Herkel ütles varem Rahvusringhäälingule, et ta on pingetest teadlik, enda taandumiseks ta põhjust ei näe, ent peab võimalikuks esitada peaministrikandidaadiks Indrek Tarand.

«Jätkamise küsimus on legitiimsuse küsimus - kui erakonnas ei ole võimalik jätkata, siis ei jätkata. Aga praegu ei ole mulle laekunud küll ühtegi signaali, et juhatus või mingisugune organ, millel on selline otsustusõigus, sellist asja üldse arutlusele oleks võtnud,» rääkis Herkel.

Juhatuse liige Lii Ramjalg tunnistas, et on võimalik, et on üksikuid inimesi, kes näeksid Herkeli asemel teist juhti, aga ta rõhutas, et juhatuses olev meeskond toetab kindlasti Herkelit.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles