Marko Matvere: sellest muusikast saab söönuks

Katria Helena Komp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Matvere on oodatud igale lavale.
Marko Matvere on oodatud igale lavale. Foto: Viru Folk

Pühapäeval kõlas Viru Folgil mõnus tantsumuusika, laval andsid rahvale hoogu Marko Matvere ja Väikeste Lõõtspillide Ühing. Kui pärast kontserti mehed fännidele autogramme jagasid ning fotode tarvis poseerisid, valitses nende nägudel naeratus ja ilmselt ka rahulolu – kontsert oli taas õnnestunud.

Marko Matvere sõnul elab rahvas Käsmus alati kontserdile kaasa, inimesed tulevad tantsima ja pärast juttu rääkima, ükski kord pole Käsmus esinedes alt mindud. Kuid mitmes folk see juba oli, ei osanud Matvere öelda, sest arvet ta pidanud pole.

Väikeste Lõõtspillide Ühing ehk VLÜ koosneb praegu kuuest liikmest. Need on Marko Matvere, Raido Koppel, Joel Sarv, Erkki-Kalle Esop, Aivar Vassiljev ja Sander Udikas. Tänavu täitus ansamblil 29. tegutsemisaasta, mis tähendab järgmisel aastal juubelit. Matvere ütles, et tunnet, nagu enam ei jaksaks, temal tekkinud pole. Vastupidi – jõudu tuleb juurde ja olemine läheb kogu aeg paremakski. Jõudu ammutab ta publikust. “Sa näed, et see muusika läheb kellelegi korda. Ja sellest saab söönuks,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles