Lõuna-Koread raputab migrandiviha

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad kutsuvad pealinnas Soulis valitsust üles «libapõgenikke» riigist välja saatma.
Meeleavaldajad kutsuvad pealinnas Soulis valitsust üles «libapõgenikke» riigist välja saatma. Foto: ED Jones/AFP/Scanpix

Lähis-Ida kõige vaesemaks peetavast riigist Jeemenist tulnud pool tuhat asüülitahtjat on tekitanud etniliselt ühtses Lõuna-Koreas enneolematu ksenofoobiapuhangu, milles kajavad Euroopa Liitu ja Ameerika Ühendriike raputanud immigratsioonivastased meeleolud.

Lõuna-Koreas on pagulased üsna võõras teema. Vaid neli protsenti riigi elanikest on välismaalased ja needki enamasti tulnud Hiinast või Kagu-Aasiast. Ning diskrimineerimine on seal laialt levinud.

Paljud välismaalased langevad avaliku mõnitamise ohvriks, ühissõidukites nimetatakse neid räpasteks või haisvateks ja neile keelatakse sissepääs uhkematesse restoranidesse või avalikesse veekeskustesse.

Valitsuse 2015. aasta küsitluse järgi ei soovi oma naabriks välismaalasi 32 protsenti lõunakorealastest – Ameerika Ühendriikides on see näitaja 14, Hiinas aga 12,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles