Detroidis näeb Mercedes-McLaren SLR Stirling Mossi

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mercedes-Benz

Mercedese ja McLareni koostöö viimaseks pääsukeseks jääv SLRi uus eriversioon nimega Stirling Moss tuleb esitlusele jaanuarikuus toimuval Detroidi autonäitusel.



Eelmise sajandi 50ndatel kuulsaks saanud võidusõitja Stirling Mossi auks loodud mudelit toodetakse vaid 75 eksemplari ning see erineb oluliselt praegusest versioonist, mille põhjale ta on ehitatud, kirjutab

Motorauthority.com

.

Stirling Moss, kelle auväärset nime uus mudel kannab, oli legendaarne Briti võidusõitja, kes võitis oma esimese F1 GP just Mercedesega sõites. Ka 1955. aasta Mille Miglia rekordajaga võidu tõi talle 300 SLR.

SLR Stirling Mossi mehaanilise ülelaaduriga 5,5-liitrise V8-mootori võimsus on 650 hobujõudu (478 kW) ning tagab nullist sajani kiirenduse vaid 3,5 sekundiga.

Tippkiiruseks saavutab auto 350 km/h, mis on 13 ühiku võrra kiirem näitaja kui SLR 722 mudelil. Parematele dünaamilistele näitajatele aitab kaasa ka väiksem autokere kaal - baasmudelist on ta umbes 300 kg võrra kergem.

Selle saavutamiseks on loomulikult kasutatud ohtralt süsinikkiudu, samuti sai auto uued süsinikkeraamilised pidurid ja uue väljalaskesüsteemi.

Eriseeria mudel hakkab maksma 750 000 eurot (11,73 miljonit krooni) pluss maksud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles