Järelvaadatav: Flora võttis koduväljakul kohustuslikud võidupunktid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Flora alistas jalgpalli Eesti meistriliiga 23. voorus koduväljakul linnarivaal Kalevi 3:1. Flora asus Mark Anders Lepiku 56. ja 61. minuti väravatest 2:0 juhtima, kuid Kevin Rääbis vastas 68. minutil. Lõppseisu vormistas 88. minutil ilusast karistuslöögist Zakaria Beglarišvili.

Valitsev meister Flora möödus liigatabelis Tallinna Levadiast, kes sai 4:0 jagu Pärnu Vaprusest. Konkurentidega võrreldes ühe mängu vähem pidanud Flora jääb Nõmme Kaljust maha viie punktiga, kuid edestab Levadiat kahe silmaga. Tabelitipp: Kalju 57 punkti (23 mängust), Flora 52 (22), Levadia 50 (23).

Enne mängu:

Flora võitis küll neljapäeval toimunud karikavõistluste 1/16-finaalis III liiga meeskonda Valga Warriori 13:0, kuid punkte jäeti möödunud nädalal maha Paidesse, kus kohaliku Linnameeskonna vastu oldi 2:0 ja 3:1 eduseisus, ent lõpuks piirduti 3:3 viigiga.

Kalev on püsinud pärast suvist pausi kaotuseta. Lisaks karikamängude võitudele Rumori Calcio Tallinna ja möödunud nädalal Tartu Santose üle on kõrgliigas nopitud neljast mängust kaheksa punkti, sealhulgas viigistatud Hiiul Nõmme Kaljuga. Viimati alistati võõrsil 4:2 Pärnu Vaprus.

Enne vooru algust lahutab Florat liidrist Kaljust viis punkti, valitseva meistri enda edu Levadia ees on omakorda kolmepunktiline. Lisaks on Floral mõlemaga võrreldes mäng varuks. Kalev on 22 punktiga tabelis kindlalt seitsmendal positsioonil.

Kalev on tänavu Florale tugevat vastupanu osutanud, kuid mõlemad senised omavahelised kohtumised on siiski lõppenud valitseva meistri võiduga. Aprilli alguses võidutses Flora Lilleküla kunstmurul 1:0, veidi enam kui kuu aega hiljem tuldi aga Kalevi kunstmurul välja kaotusseisust ja triumfeeriti tulemusega 3:1. 

Kaartide tõttu jääb mängust eemale Kalevi kaitsja Andreas Raudsepp.

Flora abitreener Joel Indermitte: «Superkarikas peetud ning saame naasta kodusele A. Le Coq Arenale. Külla tuleb Tallinna Kalev, kes on näidanud viimastes mängudes head resultatiivsust ja mängivad head jalgpalli. Ootame põnevat mängu ja jätame 3 punkti koju.»

Rauno Alliku: «Ainult võit rahuldab meid!»

Tallinna Kalevi juhendaja Argo Arbeiter: «Mäng meistriga on kõigile väljakutse, nii ka meile. Rahvusstaadionil ka hea muru ja plaan on head mängu seal näidata.»

Mängu kohtunik on Kristo Külljastinen, keda abistavad Risto Eelmaa ja Neeme Neemlaid. Neljas kohtunik on Martti Pukk.

Intervjuud:

Kogu mäng järelvaadatav:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles