Keskmise lapsena on sul see hea omadus

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anna Omelchenko / PantherMedia / Scanpix

Sünnijärjekord võib mängida olulist rolli inimese iseloomu kujunemisel. Olles keskmine laps, on sul just see hea omadus.

Ajakirja Stylist andmetel on psühholoogiaprofessor Catherine Salmon veetnud kaks aastakümmet uurides tuhandeid keskmiseid lapsi ja sel teemal isegi raamatu kirjutanud.

«Vastab tõele, et keskmistele lastele on pühendatud vähem aega ja tähelepanu kui nende noorematele ja vanematele õdedele-vendadele, aga see ei ole nende iseloomudele suurt mõju avaldanud,» sõnab Salmon.

Salmoni ja tema kolleegide poolt läbi viidud uuringus selgus, et keskmistel lastel on suurepärane suhtlemisoskus, mis on tingitud nende pidevast kesksest rollist.

Üks 1998 aastal läbi viidud uuring väidab, et võrreldes oma vanemate õdede ja vendadega pöörduvad keskmised lapsed toe saamiseks pigem oma sõprade kui vanemate poole. Ka see aitab nende head suhtlemisoskust kujundada.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles