Prokuratuur alustas Tallinna Linnatranspordi ASi töötaja uurimiseks kriminaalmenetlust (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLT tänane juht Deniss Boroditš (vasakul) ja ametist kõrvaldatud Toivo Moorast kümmekond aastat tagasi, kui Boroditš oli abilinnapea ja Moorast Lasnamäe linnaosavanema asetäitja.
TLT tänane juht Deniss Boroditš (vasakul) ja ametist kõrvaldatud Toivo Moorast kümmekond aastat tagasi, kui Boroditš oli abilinnapea ja Moorast Lasnamäe linnaosavanema asetäitja. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Põhja ringkonnaprokuratuur käivitas kriminaaluurimise Tallinna Linnatranspordi ASi (TLT) haldusteenistuse endise juhi Toivo Moorasti tegevuse uurimiseks, võttes aluseks linnavõimu esitatud kuriteoteate.

Ringkonnaprokuratuur alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb riigihanke menetluse nõuete rikkumist menetluses osalejale eelise andmise eesmärgil, samuti seaduse kohaselt nõutavat riigihanke menetlust korraldamata hankelepingu sõlmimist, et anda kellelegi eelis. Menetlusel võeti aluseks ka teine paragrahv, mis käsitleb korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu teadvat rikkumist suures ulatuses. Seni kellelegi kahtlustust esitatud ei ole, ütles prokuratuuri esindaja BNSile.  

Tallinna Linnatranspordi AS peatas augusti alguses töösuhte haldusteenistuse juhi Toivo Moorastiga, kelle osas tuvastas välisaudit ametiseisundi kuritarvitamise kahtluse.

Välisaudit tehti kahe kuu vältel mai keskpaigast juuli keskpaigani. TLT juhatus otsustas algatada välisauditi hinnangu põhjal sisejuurdluse Moorasti suhtes, selgitamaks, kas tema tegevuses haldusteenistuse juhina on kriminaalkoosseisu tunnuseid ja kas on ilmnenud ametiseisundi kuritarvitamist.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles