Video: nagu õudusfilmis! New South Walesis on näha püstiseisvat känguruskeletti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Känguru skelett
Känguru skelett Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Austraalias New South Walesis on juba pikka aega põud, mille tõttu farmerid said õiguse lasta maha känguruid, kes söövad nende kariloomade toitu. Samas on see kängurude suhtes halastus, et nad ei peaks surnuks nälgima. 

Morundahs elava 69-aastase farmeri Len McLeani teatel on põud võtnud ta karjalt toidu ning väheste allesjäänud rohulappide pärast käib lehmade, lammaste, kitsede ja kängurude vahel tihe rebimine, teatab mirror.co.uk.

McLeani andmetel on kuivus ja nälg nõudnud juba sadade kodu- ja metsloomade elu.

Põua tõttu hukkunud lammas,lambatall on oma ema surnukeha juures
Põua tõttu hukkunud lammas,lambatall on oma ema surnukeha juures Foto: EPA/Scanpix

«Seda kuivust ilmestab kõige paremini vaatepilt, mida ma nägin Riverina kandis kuivanud rohualal. Seal oli surnud känguru, kelle skelett oli püsti jäänud,» lausus farmer.

Ta tegi sellest foto, pannes pildi sotsiaalmeediasse, kus see sai laialdast vastukaja.

Känguru skelett
Känguru skelett Foto: Kuvatõmmis/Youtube

McLeani sõnul nägi see känguruskelett välja selline nagu oleks keegi selle sealsamas osadest kokku pannud.

«See oli nagu õudusfilmist ja mulle tundus, et see hakkab kohe liikuma. Seda siiski ei juhtunud. Mulle oli selle skeleti ühes tükis olemine üllatus, kuna rebased ja teised kiskjad kannavad surnud looma tavaliselt laiali. Ma ei imesta, et see känguru niiöelda jalapealt suri, sest kuivuse tõttu ei ole loomadel peaaegu midagi süüa,» sõnas farmer.

Känguru skelett
Känguru skelett Foto: Kuvatõmmis/Youtube

New South Walesi võimude teatel mõjutab põud üle 800 000 ruutkilomeetri suurust ala. See on lõunapoolkeral kuivusest mõjutatud ala suurusrekord.

Lambad kuivanud karjamaal
Lambad kuivanud karjamaal Foto: GLENN NICHOLLS / AFP/Scanpix

Meteoroloogide sõnul ootavad kõik vihma, kuid vihma ei paista mitte kuskilt. Võimalik, et vihmasajud saabuvad alles oktoobris.

Farmides on kaevud ja loomade jootmiskohad kuivanud ning paljud farmerid plaanivad suure osa oma loomadest tapamajja viia, kuna loomadel ei ole midagi süüa.

Lehmad New South Walesis kuivanud karjamaal
Lehmad New South Walesis kuivanud karjamaal Foto: David Gray / Reuters/Scanpix

Karjakasvatajad, kes on oma karja juba müünud sõnasid, et lehmade ja lammaste asemel on rohumaadel näha känguruid, kes söövad allesjäänud kõrbenud rohutuuste.

«Kui vihma sadama ei hakka ja kuivus kestab, siis võib varsti lisaks surnud lehmadele ja lammastele hakata massiliselt surema ka känguruid. Surnud loomad võivad olla haiguste allikaks,» teatasid farmerid.

Känguru joomas lehmade ja lammaste jootmiskohas
Känguru joomas lehmade ja lammaste jootmiskohas Foto: David Gray / Reuters/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles