Blogi: Kirt jätkas viimasel katsel Teemantliigas vägevat seeriat

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Kirt
Magnus Kirt Foto: Liis Treimann

Magnus Kirt jätkas Birminghami Teemantliiga etapil vägevat seeriat, visates tänavusel hooajal juba 11. korda järjest üle 83 meetri. Eestlane sai 85.31-ga kolmanda koha, võitis Andreas Hofmann 89.82-ga. Kirt on ühtlasi Teemantliiga üldarvestuses kolmandal kohal ning pääses sellega 30. augustil Zürichis peetavale finaaletapile. Seal nullitakse juba kõik punktid ning eestlane võitleb üldvõidu eest. 

ENNE VÕISTLUST:

Euroopa meistrivõistlustel jäi Kirdi parimaks tulemuseks avavoorus visatud 85.96. Euroopa meistriks kroonitud Röhler lennutas oda 89 meetri ja 47 sentimeetri kaugusele. Hõbemedali saanud Hofmann viskas 87.60. Sakslasest valitsev maailmameister Johannes Vetter piirdus 83.27 ja viienda kohaga. Esimesena jäi poodiumikohalt välja poolakas Marcin Krukowski, kes viskas enda hooaja tippmargi 84.55.

Odaviskevõistlus on sellel hooajal Teemantliigas olnud kavas kolm korda ning igal etapil on Kirt visanud üle 83 meetri. Viimasel etapil Rabatis saavutas esikoha just Kirt, kes viskas Eesti rekordiks 89 meetrit ja 75 sentimeetrit. Kahte esimest etappi valitses Röhler, kelle võidutulemused olid vastavalt 91.78 ja 89.88.

Birminghami Teemantliiga etapiks on üles antud järgmised odaviskajad: tšehh Petr Frydrych (hooaja tippmark 83.85), Hofmann (92.06), Kirt (89.75), Krukowski (84.55), Röhler (91.78), Trinidad ja Tobago esindaja Kershorn Walcott (84.96) ja sakslane Julian Weber (84.62).

Kuigi praegu on Kirt Teemantliiga üldarvestuses Röhleri (21 punkti) ja Hofmanni (19 punkti) järel kolmas, nullitakse punktid ning Teemantliiga võitja selgub vaid finaalvõistluse põhjal.

«Seal on jälle kõik kohal ja tuleb kõva võistlus, peame kõik selleks valmis olema,» sõnas Kirt tänase etapi eel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles