Galerii: kuidas päästeamet Weekendiks valmistub?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keset mürisevaid treilereid ja raadiosaatjatega töömehi teevad päästeametnikud rutiinset kontrolli festivalialal. Üle vaadatakse pea- ja vippide lava, tribüünid, sisse- ja väljapääsud.

“Vaatame, et külastajad pääseksid sisse ja välja. Kuna publikut on tohutult, peame tagama, et inimesed suudaksid alalt ohutult väljuda, kui selle järele tekib vajadus. Et ei juhtuks õnnetusi,” kommenteeris Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhataja Indrek Laanepõld. Päästeametile on see rutiinne töö, kus ala vaadatakse üle õigel ajal ehk ehitusjärgus. “Et vahetult enne festivali ei avastaks, et miski ei sobi,” selgitas Laanepõld. Tema sõnutsi hoitakse kogu muusikapeo ajalgi territooriumil silma peal. Igal hommikul vahetust alustav valvemeeskond tutvub alaga. “Kui midagi juhtub, on neil pilt, kust saab ligi ja millised on võimalused,” kinnitas büroojuhataja.

Kolmapäeval alustavad päästeametnikud linna söögikohtade, baaride ja ööklubide kontrolli. “Mis on probleem? Hästi palju rahvast tuleb. Kaupmehed varuvad kraami. Tavaliselt on evakuatsiooniteed see vaba pind, kus kaupa ladustada. Seda me ei taha. Püüamegi meelde tuletada, et evakuatsioon peab olema tagatud 24/7,” rääkis Laanepõld.

Samuti kontrollib päästeamet, kas alarmsüsteemid töötavad, et õnnetusest õigel ajal märku anda. Kus on toitlustus, tahab amet näha ventilatsiooni puhastamise tõendit.

Eelmine Weekend läks Laanepõllu arvates hästi. Toona tekitasid päästeametile enim muret hooletud liiklejad. “Panen külalistele ja linnaelanikele südamele, et tuleb jälgida liikluskorraldust, mitte parkida kinni operatiivautosid. Või parkida nii, et liiklus on häiritud,” kutsus ta kõiki peolisi üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles