Salla Kuursaal sai alguse kodusest peost vanas tallis

Kirke Tobreluts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidulised on Sallas alati hoos.
Pidulised on Sallas alati hoos. Foto: Marko Pohlak

Salla Kuursaali peremees Marko Pohlak, kes vana hobusetalli kuue aasta eest töökojaks tegemise eesmärgil soetas, ei osanud arvata, et juba mõne aasta pärast lahutavad laudahoones meelt PS Troika ja Terminaator. Üheks õhtuks 1000 inimest kokku kutsuda on nüüdseks kukepea.

Elu mängib ühtelugu vingerpusse ja tihtipeale tuleb algsed plaanid ümber teha. Viimased 12 aastat oma ettevõttes ekskavaatorijuhina töötanud Salla Kuursaali peremees plaanis hobusetalli ostes endale korraliku töökoja ehitada. Poja sünd ja isa 70. juubel 2012. aastal tähendasid aga üht suuremat pidu, mille jaoks äsja soetatud tall näis igati sobilik. “Lõhkusime osa laudast välja ja tegime endale hoopis peoplatsi,” lausus Pohlak ja lisas, et kõik õnnestus väga hästi. Tol aastal polnud veel suuremat plaani pidude korraldamiseks, perekeskne pillerkaaritus jäi ainsaks.

Järgneval aastal korraldati aga Emumäel rattaretk “Kuidas elad, Pandivere?” ja see oli Kuursaali-mõttele esimeseks hooandjaks. “5000 inimest tuleb mäe otsa, teeks kohe ühe peo,” meenutas Pohlak tollast aega ja lootust, et küllap keegi ikka kohale tuleb. Pidu õnnestus ning esialgne tantsuõhtute korraldamine oli aasta lõpuks asendunud suurtemate ürituste organiseerimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles