Nutijoobnusse peaks suhtuma nagu roolijoodikusse (7)

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trahvitud juhid
Trahvitud juhid Foto: P M

Nutiseadme kasutamine roolis on kasvav probleem, mille vastu ei aita karistuse karmistamine, vaid pigem üldise hoiaku kujundamine, vahelejäämise tõenäosuse suurendamine ja automaatkontrolli seadustamine, leiavad asjatundjad.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo kinnitas, et politsei pöörab roolis telefoni kasutajatele järjest rohkem tähelepanu, kuid seda probleemi ei saa ära lahendada politseinikud üksi. «Leevendust annaks automaatne järelevalve, inimeste teadlikkuse tõstmine ja eeskuju – kui tulevase juhi vanemad käituvad roolis lugupidavalt ja targalt, siis on sama oodata ka hällis sirguvast lapsest,» ütles Loigo. Politsei ei jõua iga nutitipsutajani.

Loigo võrdles roolis telefoni näppijat purjus peaga rooli istuva inimesega. Enamik inimesi saab aru, et roolijoodiku vabaduse piiramine vähendab võimalust, et juhtub õnnetus. «Sama kaugele tuleks jõuda ekraanikummardajatega. Jah, nii nagu ei saa roolist eemale hoida kõiki purjus inimesi, ei saa ka kõiki nutitipsutajaid, kuid ühiskonna tugev vastureaktsioon sellisele käitumisele aitaks palju kaasa,» nentis Loigo.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles