Puud peletavad jalakäijad kõnniteedelt

Elerin Eelmäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja kiriku juures on puude oksad kõnnitee kohal nii madalal, et Tartu noored mehed Argo Vahane (rattaga, 1 m 85 cm), Siim Kõre (keskel, 1 m 92 cm) ja Martin Andla (1 m 83 cm) sealt sirge seljaga läbi ei mahu. 
Maarja kiriku juures on puude oksad kõnnitee kohal nii madalal, et Tartu noored mehed Argo Vahane (rattaga, 1 m 85 cm), Siim Kõre (keskel, 1 m 92 cm) ja Martin Andla (1 m 83 cm) sealt sirge seljaga läbi ei mahu. Foto: Laila Kaasik

Nädalas saab Tartu linnavalitsus kolm-neli teadet kohtadest, kus madalad oksad ja laiutavad hekid sunnivad jalakäijaid kõnniteel kummarduma või sootuks sõiduteele põikama.

Kuigi ülikoolilinna heakorraeeskiri kohustab kõiki maaomanikke lõikama ära kõnniteedel liikumist takistavad puude ja põõsaste oksad ning pügama hekki, leiab linnast siiski hulga kohti, kus heakorraeeskirjale läbi sõrmede vaadatakse.

Ka näiteks kesklinnas Maarja kiriku kõrval Pepleri tänaval peab jalakäija kõnniteel kummarduma, pea külje peale kallutama või üldse sõiduteele põikama. Mida pikem inimene, seda rohkem jäävad seal puude oksad talle ette ja seda sügavamalt tuleb end ettepoole kallutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles