Belgia valitsusjuht esitas tagasiastumispalve

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia peaminister Yves Leterme esitas kuningale tagasiastumispalve.
Belgia peaminister Yves Leterme esitas kuningale tagasiastumispalve. Foto: Reuters / Scanpix

Eile õhtul esitas peaminister Yves Leterme kuningale tagasiastumispalve ja monarh on alustanud erinevate poliitiliste jõududega konsultatsioone.


Kuningakoja teatel ei soovinud Albert II otsuse langetamisega kiirustada. Täna alustas kuningas konsultatsioone parlamendi mõlema koja liidri Herman Van Rompuy ja Armand De Deckeriga, kirjutas lalibre.be.

Leterme esitas tagasiastumispalve pärast seda, kui kassatsioonikohus teatas, et vaatamata konkreetsete süütõendite puudumisele on neil alust arvata, et Leterme´i juhitud valitsus andis loa müüa kindlustus- ja panganduskontserni Fortis Belgia osakud Prantsuse pangale BNP Parimas.

Väidetavalt avaldas valitsus kohtule seejuures survet, et viimane tehingu heaks kiidaks.

Eile vestles kuningas ka eile tagasi astunud justiitsministri Jo Vandeurzeniga ja lähipäevil peaks riigipea kohtuma ka Reformiliikumise (MR) rahandus- ja asepeaministri Didier Reyndersi, Liberaalse partei liidri Bart Somersi, valloonide sotsialistide juhi Elio Di Rupoga, prantsuskeelsete kristlike demokraadide (CDH) ridadesse kuuluva tööhõive- ja võrdsete võimaluste ministri Joëlle Milquetiga ja kristlike demokraatide (CD & V) liidri Marianne Thysseniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles