Kreeka maastikupõlengu ohvrite arv kasvas 96-ni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng Kreeka Evia saarel.
Põleng Kreeka Evia saarel. Foto: EPA

Kreeka maastikupõlengu ohvrite arv kasvas 96-ni, kui haiglas suri vigastustesse 68-aastane mees, teatasid teisipäeval võimuesindajad.

Tuletõrjeameti teadaande kohaselt on haiglas surnud kokku 13 inimest, kes said vigastada 23. juulil Mati rannakuurordis lahvatanud põlengus.

Õnnetuse põhjuste selgitamiseks algatatud uurimine jätkub.

Katastroofi järel on tulnud ilmsiks võimude piinlikud ja ohvrite arvu paisutanud eksimused põlengule reageerimisel. Peaminister Alexis Tsipras on vallandanud juhtunu tõttu politsei- ja tuletõrjejuhid ja politsei eest vastutava ministri.

Tsipras, kelle valitsust on tabanud kaootilise tegevuse eest metsatulekahjudele vastamisel kriitikatorm, lubas luua uue kriisiameti loodusõnnetustega toimetulekuks.

"Praegu on tähtis objektiivselt uurida tragöödia põhjusi ja rakendada kõiki vajalikke meetmeid selle kordumise vältimiseks," ütles Tsipras telepöördumises.

Tsipras teatas, et uue kriisiameti loomine läheb maksma 500 miljonit eurot ja selleks kasutatakse ka Euroopa Liidu toetusfondide raha.

"Ma olen otsustanud seda teha," lisas valitsusjuht.

Peaminister lubas ühtlasi, et põlengu suhtes viiakse läbi põhjalik juurdlus.

"Midagi ei ole võimalik unustada ja mitte midagi ei mätsita kinni," kinnitas Tsipras.

Kreeka pealinna Ateena lähedal asuval Evia saarel evakueeriti pühapäeval juba uue maastikupõlengu eest sadu inimesi. Saare kahest külast evakueeriti ettevaatuse mõttes umbes 500 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles