USA osariik võib saada esimese sugu vahetanud kuberneri (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christine Hallquist eile toimunud valimisüritusel.
Christine Hallquist eile toimunud valimisüritusel. Foto: Stringer / Reuters / Scanpix

Vermonti osariik teeb ajalugu, kuna valis eile esmakordselt Ühendriikide kubernerikandidaadiks sugu vahetanud inimese.

Eile sai Vermonti osariigi Demokraatliku partei kubernerikandidaadiks Christine Hallquist, kes on esimene nii kõrgele positsioonile kandideeriv sugu vahetanud inimene. Mehena sündinud Hallquistst sai naine 2015. aastal.

Hallquist tõdes, et teda ärgitas poliitikasse astuma eelkõige president Donald Trumpi poliitka.

«Käimas on süstemaatiline rünnak ja seda eelkõige enim vähemuskogukondade vastu, seega asjaolu, et meie president on rünnanud sugu vahetanud inimeste kogukonda ei ole üllatav ja ma arvan, et kõik peaksid tundma hirmu,» sõnas Hallquist.

«Inimesed nagu mina, kes tavaliselt ei osaleks poliitikas, on tõusmas üles (vastuseks president Donald Trumpi valimisele) ja ma arvan, et see on see, milles demokraatia seisneb,» lisas ta. «Loodan, et aastate pärast saame vaadata tänasele päevale tagasi ja öelda: Kas pole mitte Ameerika demokraatia võrratu - me elasime üle surnud punkti.»

Hallquisti nimetamine kubernerikandidaadiks on olulise sümboolse tähendusega vähemuste kogukondade jaoks. Siiski tõdevad kohalikud valijad, et Hallquisti ei valitud mitte tema soolise identiteedi tõttu, vaid kuna tegemist on avatud kandidaadiga, kes räägib valijatele olulistest teemadest.

Enne kuberneriks kandideerimist juhtis Hallquist 12 aastat Vermonti elektriettevõtet.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles