Indias suleti tulvade tõttu turismikeskuse lennuväli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulvade tõttu on saanud surma 39 ja piirkonnast lahkunud 50 000 inimest.
Tulvade tõttu on saanud surma 39 ja piirkonnast lahkunud 50 000 inimest. Foto: Rajesh Kumar Singh / AP / Scapix

Ägedatest mussoonvihmadest põhjustatud tulvade tõttu suleti täna kolmeks päevaks India ühe peamise turismikeskuse Kerala lennuväli.

Viimase kolme nädala jooksul on piirkonnas saanud surma vähemalt 39 ning kodudest põgenenud enam kui 50 000 inimest. Veetaseme ohtliku tõusu tõttu on võimud avanud 34 veehoidla väravad. Üle on ujutatud sajad külad, päästetöödel osaleb sõjavägi.

Vesi on hävitanud rohkem kui 10 000 kilomeetrit maanteid ja sadu kodusid. Kümned tuhanded inimesed on sunnitud piirkonnast lahkuma. Täna suleti Kochi lennujaam, mis on piirkonna kõige tähtsam lennujaam.

Ilmaennustuste kohaselt jätkuvad vihmasajud ka sel nädalal. Kerala osariigis elab 33 000 miljonit inimest ja kogu piirkonnale on antud vihmasaju tõttu hoiatus.

«Meie osariik on seninägematu üleujutuse põhjustatud kaose keskel. Õnnetus on põhjustatud mõõtmatul hulgal kannatusi ja hävitustööd,» sõnas osariigi peaminister Pinarayi Vijayani.

Ameerika Ühendriikide saatkond andis eelmisel nädalal soovituse oma kodanikel piirkonda mitte reisida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles