Hea uudis: Versobanki hoiustajad saavad kogu raha kätte

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Versobanki kontori silt.
Versobanki kontori silt. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Likvideeritava Versobanki varad ületavad teadaolevaid kohustusi ning kõik pangahoiused kuuluvad täies mahus hüvitamisele. Praeguseks on hoiustajatele välja makstud üle 177 miljoni euro.

„Juunis otsustasime eranditult kõigile hoiustajatele ennetähtaegselt kompenseerida hoiustel ja arvetel olnud raha kuni 200 000 euro ulatuses ja veel täiendavalt 30 protsenti seda ületavast saldost. Nüüdseks on selgunud, et saame välja maksta kõik hoiused, kuna likvideeritaval pangal on piisavalt rahalisi vahendeid,“ ütles Versobanki likvideerija, KPMG partner Eero Kaup.

Kaup rõhutas, et hoiuse väljamaksmiseks peavad kliendid esitama vastava avalduse. „Tänase seisuga ei ole avaldust esitanud 805 klienti, kelle saldo on kokku 4,6 miljonit eurot. Kutsun üles kõiki kliente avaldust esitama, seda ka juhul, kui arvel olnud summa ei olnud hoiustaja jaoks märkimisväärne.“

Nõudeavalduse esitamisega kinnitab klient oma nõude pangale ning lubab selle võimalikult kiiresti hüvitada. Lisainfot saab veebilehelt http://www.versobank.com.

Tagatisfond on tänaseks hüvitanud 2559 kliendile hoiuseid summas 90,1 miljonit eurot ning Versobank on hüvitise välja maksnud 452 kliendile summas 87,1 miljonit eurot. Lisaks on 143 klienti esitanud nõudeavalduse summas 13,1 miljonit eurot, mis kuulub väljamaksmisele.

Koostöös panga likvideerijatega alustas Tagatisfond hoiuste ja arveldusarvetel olnud raha hüvitamist summas kuni 100 000 eurot juba 5. aprillil 2018. Hetkel maksab hüvitisi välja Versobank. Hüvitamine toimub kõigile võlausaldajatele ühetaoliselt ja kedagi hüvitamisprotsessis ei eelistata.

Euroopa Keskpank tunnistas 26. märtsil 2018 Finantsinspektsiooni ettepanekul kehtetuks Versobank ASi krediidiasutuse tegevusloa. 28. märtsil 2018 määrati panga likvideerijateks Eero Kaup, Viljar Alnek ja Ksenia Kravtšenko KPMG Baltics OÜ-st ja Advokaadibüroo KPMG Law OÜ-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles