Ma lõbus õllepruulija

Mare Rossmann
, rakverlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Rossmann.
Mare Rossmann. Foto: Erakogu

Oli 19. august 1995. aastal, kui Tartu lauluväljakul peeti Eesti 95. aastapäeva puhul öölaulupidu, mille märksõnad olid järjepidevus, järjekestvus, katkematus. Olin seal kohal ja sellest on hinge jäänud soe mälestus.

Selle ürituse kavalehelt on mulle meelde jäänud mõte, et neil ühislaulmistel lauldud laulude sõnades võib olla ka õõnsat ja hirmutavat paatost, mis tühistab nende tegeliku tähenduse ja naeruvääristab lausujaid, aga hoolimata sellest riskist tuleb neid sõnu aeg-ajalt kuuldavale tuua ja kuulata, et järg päriselt käest ei kaoks.

19. augustil 2018. aastal toimub lauluväljakul Eesti vabariigi 100. aastapäeva tähistamiseks üheslaulmine. Seekord ma kohale ei lähe. Olen juba selles eas, mil kodust liiga kaugele ei taha minna, sest veel enne kui koduuks selja taga sulgub, hakkan mõtlema, kuidas koju tagasi saan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles