Kuumus jättis metsasaadused kängu

Martin Pent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere turg.
Rakvere turg. Foto: Kasper Mäe

Palav suvi on maiuspala linnainimesele, kuid aiapidajatel on raskem, kõlab Rakvere turumüüjate suust. Teraviljakasvatajate põuaga seotud mured on teada, kuid kuumus on jätnud jälje ka metsa- ja aiasaadustele.

Rakvere turul ringi liikudes kohtab sagimist nagu tavaliselt. Letid pole aia- ja metsasaadustest just lookas, kuid kõike on saada ning midagi tavalisest kaubavalikust puudu pole. Müügil on mustikad, kartulid, porgandid, kurgid, ploomid, tikrid, mädarõigas ja muud saadused, mille ühiseks jooneks võib pidada seda, et need on keskeltläbi väiksemad kui eelnevatel aastatel.

“Nigel on,” kirjeldas tänavust seisu Põlula Hundikoopa talu saaduseid müütav Maris (nimi muudetud). “Õunad, peedid, sibul – kõik on alamõõdulised võrreldes läinud aastaga,” ütles naine. Tema sõnul ei vääri käesolev aasta enneolematult kehvaks tembeldamist, kuid järjepidev soojus ning minimaalne sademete hulk on pannud aiapidajad keerulisse olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles