Ühendriikides võeti kinni Islamiriigi endine võitleja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sacramento kortermaja, kus pagulasena Ühendriikidesse saabunud Omar Ameen kinni võeti.
Sacramento kortermaja, kus pagulasena Ühendriikidesse saabunud Omar Ameen kinni võeti. Foto: Rich Pedroncelli / AP

Californias võeti kinni Iraagi päritolu pagulane, keda kahtlustatakse muu hulgas kuulumises terroriorganisatsiooni Islamiriik ja selle võitlejana kodumaal politseiametniku tapmises, teatasid kolmapäeval USA võimuesindajad.

Kohtu info kohaselt tapsid 45-aastane Omar Abdulsattar Ameen ja kaks teist islamisti politseiametniku 2014. aasta juunis Rawahi linnas kohe peale selle langemist pühasõdalaste kätte. Mehe isiku on tuvastanud pealtnägijad, kelle kinnitusel tulistas Ameen juba maaslamavat haavatud politseiametnikku rindu. Uuritakse mehe seotust ka muude kuritegudega. Iraagi kohtu edastatud informatsiooni kohaselt kuulus mees vahepeal Iraagis ka terrorivõrgustiku Al-Qaeda ridadesse.

Ameeni tabas Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) terrorismivastase võitluse üksus. Mees võeti kinni Sacramento ühes kortermajas.

USA annab kõige tõenäolisemalt mehe Iraagi võimudele välja. Iraagi kohtus võidakse Ameenile mõista surmanuhtlus "organiseeritud relvarühmituse ridades mõrva sooritamise eest".

Prokuratuuri andmetel saabus terrorist Ühendriikidesse pagulasprogrammi kaudu ja asus elama Sacramentosse, kus üritas taotleda seaduslikku töö- ja elamisluba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles