Ojasalu: erakondade rahastamist on vaja muuta

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakondade õhupallid
Erakondade õhupallid Foto: Raigo Pajula

Erakondade rahastamist puudutavat seadust on vaja muuta nii, et erakondi finantseeriksid rohkem nende toetajad ja liikmed, mitte maksumaksja, leiab erakondade rahastamise järelevalve komisjoni esimees Ardo Ojasalu.

«Erakond on mittetulundusühing, mille eesmärk on ühe huvigrupi eesmärke saavutada, aga täna me näeme, et see sama huvigrupp ehk erakonna liikmed finantseerivad erakonda mingites protsentides, mis jääb igal juhul alla kümne protsendi kogu finantseerimise mahust,» selgitas Ojasalu ETV saates «Terevisioon», vahendas ERRi uudisteportaal.

«Kui me võtame parlamendierakonnad, siis 90 protsenti ja rohkemgi finantseeritakse erakonda maksumaksja rahast. Minu meelest on see anormaalne, sest need, kelle huvides erakond tegutseb ehk liikmeskond ja lähemad toetajad - nemad peaksid eelkõige seda tegevust finantseerima,» arvas Ojasalu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles