Eesti toetab Türgi maavärinas kannatanuid 100 000 euroga

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabanli küla Vani provintsis Türgis, mida raputas pühapäeval tugev maavärin.
Tabanli küla Vani provintsis Türgis, mida raputas pühapäeval tugev maavärin. Foto: SCANPIX

Välisministeerium toetab 100 000 euroga Türgi Punase Poolkuu organisatsiooni maavärinas kannatanute abistamiseks ning loodusõnnetuse tagajärgede likvideerimiseks.

Summa eraldatakse välisministeeriumi eelarves humanitaarabiks ettenähtud vahenditest.

23. oktoobril Türgi idaosa tabanud tugeva maavärina tõttu on hukkunud üle 500 inimese ning vigastatuid on enam kui 1600.

Välisminister Urmas Paeti sõnul toetab Eesti vastusena Türgi valitsuse eilsele abipalvele päästetöid kannatanutele peavarju leidmiseks, haiguste leviku tõkestamiseks ning kannatanute toiduga varustamiseks.

«Peavarju vajab ligi 600 000 inimest ning tuhanded ehitised on hävinud või kahjustada saanud,» ütles Paet. «Lisaks on piirkonnas järeltõuked ning miinuskraadid, mis teevad olukorra veelgi keerulisemaks. Samuti on probleemiks võimalike haiguste levik,» lisas ta.

Pühapäeval tabas Türgi idaosa 7,3-magnituudine maavärin, mille epitsenter asus Vani linna lähistel. Kõige rohkem on kannatada saanud Vani ja Ercise linn. Eile edastas Türgi valitsus rahvusvahelisele kogukonnale abipalve ja on praeguseks vastu võtnud abi 30 riigilt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles