Tallinn eraldab  lisaraha ühekordsete lastetoetuste maksmiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Tallinna lisaeelarvest plaanitakse eraldada lisaraha  ühekordsete lastetoetuste maksmiseks, et abistada toimetulekutoetusi saavate perede lapsi.

Kuna vaatamata toimetulekutoetustest elavate töötute arvu vähenemisele kasvab jätkuvalt nendest toetustest elavate perede, pereliikmete ja laste arv võrreldes eelmise aasta sama ajaga, otsustas Tallinna linnavalitsus eraldada lisaeelarvest raha, abistamaks toimetulekutoetust saavate perede lapsi.

Tallinna lisaeelarvest plaanitakse eraldada 24 000 eurot ühekordsete lastetoetuste maksmiseks. Toetust on õigus taotleda peredel, kelle netosissetulek pere esimese liikme kohta jääb alla palga alammäära, milleks on 278.02 eurot, ja järgmise pereliikme kohta 80 protsenti sellest. Raha jagatakse linnaosadele vastavalt seal toimetulekutoetustest elavate laste arvule, kasutades seda üldjuhul laste huvi- ja sporditegevuse ning laagrite maksumuse osaliseks hüvitamiseks. 

 «Linnaosade sotsiaalhoolekandeosakondade ning Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti seisukoha põhjal vajavad toetamist just lastega pered, sest neil puudub võimalus laste vaba aja sisustamiseks, mis on  kuritegevuse ja narkomaania ennetamise peamine vahend,» ütles abilinnapea Merike Martinson.

Tänavu oli Tallinna eelarves ühekordsete lastetoetuste maksmiseks eraldatud 146 998 eurot, nüüd on kavas lisada veel 24 000 eurot.

Tallinnas oli suvekuudel  toimetulekutoetustest elavaid lapsi 950, kütteperioodil tõuseb see arv prognoositavalt 1200-le. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles