A. Le Coqi poolaasta müük kukkus tugevalt

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A. Le Coq õlu.
A. Le Coq õlu. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Joogitootja A. Le Coqi kogumüük vähenes tänavu esimesel poolaastal 20 protsenti, 67,1 miljonilt liitrilt 55,8 miljoni liitrini. Languse peamiseks põhjuseks on sisemaa ja põhjapiiri müükide oluline vähenemine. Aastases võrdluses on müük põhjapiiril langenud ligi neli korda, 11 miljonilt liitrilt 3,1 miljoni liitrini. 

Ettevõtte juhi Tarmo Noobi sõnul kompenseeris müükide kukkumist oluliselt ekspordi tõus.  Eksport kasvas esimesel poolaastal koguni 61 protsenti, 8,5 miljonilt liitrilt 13,7 miljoni liitrini. «Sisemaa ja põhjapiiri müügi kukkumise tasakaalustamiseks on meie müük oluliselt tõusnud lõunapiiril – esimese kuue kuuga koguni viis korda,» lausus Noop pressiteates.

Esimese poolaasta eksport oli A. Le Coqi jaoks läbi aegade parim tulemus ja moodustas kogumüügist tervelt 25 protsenti. Lisaks suurele ekspordikasvule Lätti kasvas müük muudele välisturgudele 50 protsenti.

«Aktsiisipoliitika on toonud meile jõulise ekspordihüppe, mille üheks mootoriks on olnud õlle, siidri ja long drink’ide üha suurenevad müügid lõunapiiril, ning see tendents ei näi veel raugevat,» ütles Noop. Lisaks otsitakse põhjapiiri ja sisemaa müügi langusele kompensatsiooni ka muudelt turgudelt. «A. Le Coqi tooteportfellil on hea ekspordipotentsiaal ja tulevikus lisandub uusi eksporditurge kindlasti veelgi,» lisas Noop.

A. Le Coqi põhilised ekspordiartiklid olid erinevad õlled, siidrid ja long drink’id. A. Le Coqi peamised ekspordiriigid on Läti, Taani, Saksamaa, Tšehhi, Holland, Lõuna-Aafrika, Kreeka ja Venemaa. Kaugetest turgudest eksporditakse veel näiteks Austraaliasse, Taisse ja Kanadasse. Kokku ekspordib A. Le Coq 36 erinevasse riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles