Prantsuse ametiühingud: Air France'i peab juhtima prantslane, mitte välismaalane

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air France'i lennuk.
Air France'i lennuk. Foto: MASTAR/SIPA/MASTAR/SIPA

Prantsuse lennufirma Air France'i ametiühingud teatasid neljapäeval, et tahavad lennufirma uue tegevjuhina näha prantslast, mitte kanadalast Ben Smithi, nagu on välja pakkunud ettevõtte juhatus.

Ettevõtte kümnest ametiühingust üheksa tegid ühisavalduse, kus teatati, et «on mõeldamatu, et Air France'i, mis on Prantsuse firma aastast 1933, langeb välismaalasest tegevjuhi kätte, kelle kandidatuuri toetab meie konkurent». Samuti märgiti, et tegevjuhil peab olema sügav arusaam Prantsuse sotsiaalsest mudelist.

Konkurendi all peeti ilmselt silmas USA lennufirmat Delta Airlines, millele kuulub Air France-KLMi 8,8-protsendiline osalus.

Air France-KLMi endine tegevjuht Jean-Marc Janaillac astus ametist tagasi mais, pärast seda, kui ametiühingutega ei suudetud pärast kuid kestnud streike jõuda palkades leppeni. Juhatuse kaalutav Ben Smith on varem olnud Air Canada tegevdirektor ja juhtinud ettevõtte kõnelusi pilootide ja salongitöötajate ametiühingutega.

Air France-KLMi töötajad on tänavu esimesel poolaastal olnud streigil kokku 15 päeva ja ettevõtte hinnangul ulatuvad sellest tulenevad kahjud 335 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles