Tööandja: Vene ajakirjanikud tapeti KAV-is varitsuses (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildid hukkunud ajakirjanikest nende mälestuseks korraldatud filmiõhtul.
Pildid hukkunud ajakirjanikest nende mälestuseks korraldatud filmiõhtul. Foto: Mikhail Tereshchenko/TASS / Scanpix

Kolm Vene ajakirjanikku, kes tapeti juulis Kesk-Aafrika Vabariigis, kus nad kajastasid Vene palgasõdurite tegevust, lasti maha varitsusrünnakus, ütles neid toetanud meediaorganisatsioon neljapäeval.

Väide on vastuolus Kremli ametliku versiooniga juhtunust, mille järgi said ajakirjanikud surma röövlitele vastu hakates.

KAV-is tapeti 30. juulil kolm venelast: sõjaajakirjanik Orhan Džemal, dokumentaalfilmide autor Aleksandr Rastorgujev ja kaameramees Kirill Radtšenko.

Ajakirjanikud uurisid Vene erasõjafirma Wagner tegevust KAV-is. Tapetud töötasid endise Vene oligarhi ja praeguse dissidendi Mihhail Hodorkovski loodud meediaprojektis MBK.

«Versioonile lihtsast vargusest kui kurjategijate peamisest motiivist räägib vastu mitu tegurit. Kurjategijad ootasid just Džemali, Rastorgujevi ja Radtšenko autot,» ütles organisatsioon, kes on saatnud piirkonda oma uurijad.

MBK sõnul ei saa välistada Vene palgasõdurite seotust varitsusrünnakuga.

«Umbes kümneliikmeline rühm ootas mitu tundi ajakirjanike autot. Sama kontrollpunkti, mille ajakirjanikud, oli pisut enne neid läbinud teine auto, milles oli kolm palgasõduritega sarnanevat relvastatud valget inimest ja kaks keskaafriklast,» ütles organisatsioon. 

Mõne aja pärast tuli auto tagasi.

Ka Hodorkovski on intervjuus CNN-ile veriseks muutunud röövi versiooni tagasi lükanud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles