Trump asus uuele rünnakule kriitikute vastu

Bretty Sarapuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luure Keskagentuuri endise direktori John Brennani ligipääsuluba salastatud infole tühistati, ent ühtegi tõendit ligipääsu kuritarvitamise kohta pole avaldatud.
Luure Keskagentuuri endise direktori John Brennani ligipääsuluba salastatud infole tühistati, ent ühtegi tõendit ligipääsu kuritarvitamise kohta pole avaldatud. Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/SCANPIX

Üleeile tühistas Ameerika Ühendriikide president Donald Trump Luure Keskagentuuri (CIA) endise juhi John Brennani ligipääsuloa salastatud infole ja ähvardas musta nimekirja kanda ka teisi endisi tähtsaid ametnikke. Tavapäraselt on sellised load eluaegsed ja loa tühistamisest võib saada pretsedent.

Presidendi administratsioon pole avaldanud ühtegi tõendit selle kohta, et CIA varasem juht oleks juurdepääsu riigisaladustele kuritarvitanud, ent Valge Maja avalduse järgi seab Brennani kriitika president Trumpi aadressil kahtluse alla endise luurejuhi objektiivsuse ja usaldusväärsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles