Sõnajalad vilistavad Aidus seadustele (22)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lüganuse valla elanik Külli Veidemann seisab elektriliinide all, mis Aidu tuulepargi arendajad ilma tema loata on tema kinnistule püsti pannud. Selle vastu ei aidanud ka loendamatud pöördumised erinevate Eesti riigiasutuste poole.
Lüganuse valla elanik Külli Veidemann seisab elektriliinide all, mis Aidu tuulepargi arendajad ilma tema loata on tema kinnistule püsti pannud. Selle vastu ei aidanud ka loendamatud pöördumised erinevate Eesti riigiasutuste poole. Foto: Sander Ilvest

Tuuleettevõtjatest vennad Andres ja Oleg Sõnajalg on enam kui aasta kuulutanud, et Eesti pole õigusriik ning Aidu tuulepargi ehitusel Ida-Virumaale on riik asunud neid eri institutsioonide kaudu takistama. Postimehe kogutud andmed loovad mõnevõrra teistsuguse pildi.

«Riik ei saa valikuliselt teha ühe ehitusobjekti puhul teisi reegleid kui teistele arendajatele, kellelt nõutakse seaduste üks-ühele järgimist. Ei ole vahet, kas see on Aidu tuulepark või kunstiakadeemia – et ehitis saaks kerkida, peavad kõik nõuded olema täidetud,» rääkis kaitseministeeriumi asekantsler Meelis Oidsalu.

Kuigi ministeerium on veendunud, et seal käib juba aasta aega ebaseaduslik ehitustegevus – ning on enda kinnitusel seda ka kohtus kahel korral tõestanud –, väitis Aidu Tuulepark OÜ juhatuse liige Andres Sõnajalg veel hiljuti, et kaitseministeerium valetab ja takistab jõhkralt nende ettevõtlusvabadust.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles