Eestlased röövisid Helsingis kaasmaalase, viisid ta metsa ja peksid mitu tundi (8)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heikki Saukkomaa / AFP / Scanpix

Soome politsei saatis sellel nädalal prokuratuurile uurimismaterjalid nelja eestlase kohta, kes röövisid eelmise aasta novembris Helsingi kesklinnas kaasmaalase ja lükkasid ta autosse. Seejärel viisid röövitu 20 kilomeetri kaugusele metsa, peksid teda ja jätsid maha.

Iltalehti andmetel tõmbasid neli eestlast mullu 30. novembril kella 20 paiku Helsingis Mannerheimitiel kaasmaalase sõiduautosse. Seejärel sõitsid inimröövijad koos oma ohvriga ligi 2,5 tundi Helsingis ja selle lähiümbruses ringi, jõudes lõpuks Espoosse Bodomi järve äärde Kalmarisse.

Seal käsutasid mehed ohvri autost välja ning hakkasid käte, jalgade ja tömbi esemega peksma. Lõpuks lõikasid nad läbipekstud ohvri riided katki ja jätsid ta metsa lebama. Enne lahkumist võeti kaasa ka ohvri mobiiltelefon.

Eestlasel õnnestus jõuda ühe maja juurde, kust helistati häirekeskusesse ja kiirabi toimetas mehe haiglasse.

Politseiuurimine on kestnud kaua, kuna peksuohver ei ole politseiga koostööd teinud ja rääkinud juhtunust vaid minimaalselt. Politseikomissar Jukka Larkio ütles, et mees ei taha rääkida, kuna kardab peksjad. Nii ohver kui peksjad on Soomes töötavad ehitajad ning nad tundsid üksteist juba enne ülalkirjeldatud sündmusi.

Politsei pidas neli peksmises kahtlustatavat eestlast kinni juuli alguses. Ka kuriteos kahtlustatavad ei ole juhtunust politseile palju rääkinud. Kohus võttis kõik neli ebaseaduslikus vabaduse võtmises ja röövimises kahtlustatavana vahi alla.

Politsei ei oska kuriteo motiivi kohta midagi täpsemalt öelda, kuid peab tõenäoliseks, et tegemist oli võla sissenõudmisega.

Ühe kahtlustatavatest mõistis kohus juunis sarnases teos süüdi ja mõistis viieks aastaks vangi. Ka selle kuriteo ohver oli eestlane. Eestlasest ohver tõmmati Helsingis tänavalt kaubikusse ja viidi samasse kohta Bodeni järve äärde metsa, kus teda peksti. Seejärel pandi mees autosse tagasi ja viidi ta Tattarisuolas asuvasse autoremonditöökotta, kus tema peksmine jätkus. Muu hulgas üritatud ohvri varbaid kirvega purustada.

Kurjategijad hoiatasid ohvrit, et kui ta juhtunust kellelegi midagi räägib, tegelevad nad ka tema naise ja lapsega. Mees pääses vabadusse pärast seda, kui tal õnnestus organiseerida pool nõutud 10 000 eurost.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles