Video: Patriootlikud türklased hävitavad iPhone'e

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhutud iPhone'e telefon.
Lõhutud iPhone'e telefon. Foto: Charles Krupa / AP / Scanpix

Sotsiaalmeedias ringlevad videod türklastest, kes hävitavad Türgi ja Ameerika Ühendriikide pingestunud suhete tõttu USA ettevõtte Apple mobiiltelefone. 

Teisipäeval teatas Türgi president Recep Tayyip Erdoğan, et kuulutab vastuseks Washingtoni sanktsioonidele boikoti USA elektroonikatoodetele. «Kui Ühendriikidel on iPhone, siis teisel poolel on Samsung. Meil on ka kodumaised Venus ja Vestel,» toonitas president.

Sotsiaalmeedias ringlevad videod paljastavad, et nii mõnigi türklane otsustas mitte üksnes tulevikus Ameerika tehnoloogiat vältida, vaid hävitada oma varem soetatud nutitelefon.

Ühes videos näidatakse, kuidas lõhkuda iPhone telefon püssikuuli abil.

 Üks mees otsustas telefoni lõhkuda kuvaldaga.

Mõni sotsiaalmeedia kasutaja on Twitteris väljendanud hämmingut Apple telefonide lõhkumise pärast, kuna tegemist on väga kallite nutitelefonidega. Majandusväljaanne Bloomberg tõi välja, et Apple tipptelefon iPhone X maksab umbes 7500 liiri, mis on viis korda enam kui riigi miinimumpalk.

Erdoğani on varem korduvalt pildistatud Apple´i toodete, teiste seas iPhone´i ja iPadiga. Ka oma kuulsa kõne 2016. aasta juuli ebaõnnestunud riigipöördekatse ööl, milles ta kutsus rahvast tänavatele, tegi ta iPhone´i rakendusega Facetime.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan iPhone'e telefoniga.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan iPhone'e telefoniga. Foto: Yasin Bulbul / AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles