Eestlased tegid käsitööna elektriratta Choppelectric

Madis Vaikmaa
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratta autor Markus Kaljuste oma loominguga.
Ratta autor Markus Kaljuste oma loominguga. Foto: Erik Tikan

Eesti jalgrattatootjate nimistusse lisandus selle aasta alguses uus tegija: kaheaastase arendustöö järel tõi Choppelectric turule oma esimese mudeli, mida on nüüd Euroopas müüdud juba kümmekond eksemplari.

Tõele au andes pole Choppelectric maailma ega isegi kodumaisel turul midagi ainulaadset. Eestis on elektrirattaid ehitanud näiteks Ampler, Chop-E ja Liberator, rääkimata elektrilisest minimootorrattast EXO. Aga teisest küljest on kõik nimetatud lisanud jalgratta rohkem kui sajandivanusesse loosse uusi, ägeda disainiga peatükke.

Ebatavalise välimusega elektrirataste nišis tegutsemine on igati mõistlik esiteks seetõttu, et tühjalt kohalt on maailma suuremate rattatootjatega võistlemine pehmelt öeldes keeruline. Teiseks näeb masstoodang välja täpselt sama erutav ja eriline nagu hõbehall Toyota kaubanduskeskuse parklas ning iga lammaski saab aru, et turg lausa januneb eristuvate sõiduvahendite järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles