Aretha Franklini matused korraldatakse kodulinnas augusti lõpul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aretha Franklin filmis "Blues Brothers 2000".
Aretha Franklin filmis "Blues Brothers 2000". Foto: / Supplied by Capital Pictures

Legendaarse lauljanna Aretha Franklini matused korraldatakse tema kodulinnas Detroitis 31. augustil, teatas reedel kohalik meedia viidates pereallikatele.

Telekanali WDUV andmetel leiab matusetseremoonia aset templis Greater Grace ja seal osalevad ainult pereliikmed, lähedased ja valitud külalised.

Meedia info kohaselt saavad fännid lauljannaga hüvasti jätta kahel varasemal päeval Charles H. Wrighti ajaloomuuseumis.

Franklin suri neljapäeval 76-aastaselt kõhunäärmevähki.

Franklin alustas lauljakarjääri oma isa kirikus gospelilauljana ning 1960. ja 70. aastatel olid tema lood regulaarselt rütmibluusi ja popmuusika edetabelite tipus. Tema karjäär kestis üle viie aastakümne ja selle jooksul võitis ta kokku 18 Grammy auhinda. Lisaks oli ta eeskujuks kümnetele uutele muusikastaaridele nagu Alicia Keys, Beyonce, Mary J. Blige, Whitney Houston ja Amy Winehouse.

Franklinist sai 1987. aastal esimene Rock'n'rolli kuulsuste halli vastu võetud naine. 2010. aastal oli ta ajakirja Rolling Stone'i saja suurima laulja edetabelis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles