Saksamaa restoran kehtestas lastele külastuskeelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Oma's Küche lubab õhtul pärast kella viit söögikohta külastada vaid täiskasvanutel.
Restoran Oma's Küche lubab õhtul pärast kella viit söögikohta külastada vaid täiskasvanutel. Foto: Twitter/Twitter

Halvasti käituvate laste pärast pahane restoraniomanik otsustas keelata lastel söögikoha külastamise, et anda ükskõiksetele vanematele õppetund.

Restoran nimega Oma's Küche (Vanaema köök) on pälvinud Saksamaal palju tähelepanu vastuolulise otsusega, millega keelati alates õhtul kella viiest söögikohta külastada nooremate kui 14-aastaste lastega. Restoraniomaniku Rudolf Markli sõnul kaalus ta keeldu juba pikemat aega.

«Ühel hetkel jõudsime punkti, kus ütlesime: «Nii lihtsalt ei saa edasi minna»,» ütles mees uudisteportaalile DPA.

Murdepunkt saabus omaniku sõnul siis, kui taltsutamatud noored rikkusid tema restorani interjööri ja lõhkusisid vana maali. Ent juba enne seda vahejuhtumit pahandas Marklit asjaolu, et lapsed tüütavad teisi kliente, kisuvad laualinasid, loobivad veiniklaase samal ajal, kui vanemad vaatasid seda kõike pealt ja ei teinud midagi.

«Vanemad märkavad laste käitumist, naeratavad ja jätkavad söömist. Nad ei hooli üldse,» ütles omanik.

Mehe sõnul pole laste õhtusöögile kaasavõtmise keeld suunatud lastele endile, vaid nende ükskõiksetele vanematele, kes ei suuda lapsi kontrollida.

Restorani otsus pälvis meedias palju kriitikat, ent Merkli sõnul kiitsid paljud kliendid otsust, sest nüüd on restorani näol tegemist rahuliku paigaga, justkui rahuoaasiga.

Üha rohkem hotelle ja turismiagentuure maailmas pakuvad teadlikult lastele keelatud teenuseid, millega püütakse ahvatleda uusi kliente.

Saksamaa diskrimineerimisvastane ametkond tõstis aga küsimuse otsuse vastavuse kohta keeluga diskrimineerida.

«Argument, et teisi kliente häiriv kõrgendatud müratase, ei ole ilmtingimata piisav, et keelata teatud laste sisenemine restorani,» sõnas ametkonna juht Bernhard Franke. Tema sõnul oleks lihtsam paluda halvasti käituvatel perekondadel lahkuda.

Kõnealune restoran asub Läänemere lõunarannikul Rügeni saarel ja see pole esimene kord, mil sellele saab osaks meedia tähelepanu. 2007. aastal oli see esimene restoran Saksamaal, mis keelustas suitsetamise siseruumides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles