Luunja roosiaias sai Kristiina Ehin kätte olulise tiitli

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külli Kell mikrofoni taga laval koos ansambliga Naised Köögis - Kristiina Ehin keskel.
Külli Kell mikrofoni taga laval koos ansambliga Naised Köögis - Kristiina Ehin keskel. Foto: Madis Soodla

Reede õhtul said Luunja Roosiaia kontserdikülastajad ja ansambli Naised Köögis liige Kristiina Ehin ilmselt üllatuse osalisteks, kui Tartu Ettevõtlike Daamide Assotsiatsiooni president Külli Kell andis sündmusel üle tänavuaastase Eduka Daami tiitli ning kunstnik Kersti Teenu poolt disainitud taiese.

Tartu Ettevõtlike Daamide Assotsiatsioon (EDA) on aastaid tunnustanud Tartumaa naisi, kes on silmapaistvalt edukad nii oma põhitöös kui ühiskondlikus tegevuses. Seekordne aasta lisas tegusate nimistusse koguni kaks daami ning üks neist laureaatidest oligi Kristiina Ehin.

Teine oli Ruth Oltjer, tema sai oma tunnustähe ning tänumeene kevadisel EDA galal. Teine tunnustus jäi tookord üle andmata, kuna Kristiina Ehin viibis ansambliga kontsertreisil Soomes.

Nii ootas kingitus uut sobivat hetke ning reedel, Luunja roosiaias see kätte lõpuks jõudis.

Tartu EDA teine missioon on olnud toetada abivajavaid.

Sellel aastal on ettevõtlikud naised otsustanud, et aitavad neljal Tartusse rajataval Maarja peremajal saada päriskoduks, rajades kõikide nende majade juurde viljapuuaiad. 

Ehkki rahaprobleemide tõttu majade valmimine viibib, otsustati heategevusega siiski algust teha.

Nii on neli kirsi- ja ploomipuud Puiestee tänava peremajade juures koha juba leidnud. Päikeseküllane istutuspaik on turvaline ega sega ehitajaid.

Ülejäänud õuna-, pirni- ja ploomipuud ootavad majade valmimiseni oma istutusjärge Asuva talu istikuteaias Põlvamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles