Mohni saare lähistel läks kaduma 23-aastane sukelduja

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sukelduja.
Sukelduja. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eile kella kuue paiku õhtul teatati politsei- ja piirivalveameti merevalvekeskusele, et Harjumaal Mohni saare lähistel jäi kadunuks sukelduja. Eilse seisuga kaduma jäänud sukeldujat ei leitud, täna alustati otsinguid sonariga.

Viieliikmeline grupp oli sukeldumas saare lääneküljel ja ranna lähedal. Kaduma läinud sukelduja oli varasema sukeldumiskogemusega 23-aastane mees.

PPA kopter otsis kadunud meest rannikulähistelt ja ranna-alalt. Rakvere politseijaoskonna merepääste patrull otsis koos Pärispea vabatahtlike merepäästjatega meest vee pealt. Samuti aitasid kadunud meest otsida teised sukeldujad.

PPA valmisoleku ja reageerimise büroo juhtivkorrakaitseametniku Marge Kohtla sõnul ei ole veel teada, mis mehega juhtus ja mis vee all valesti läks.

«Enne sukeldumist tuleks veenduda enda tervislikus seisundis ja mitte üle hinnata oma võimeid. Lisaks ei tohi unustada varustuse kontrolli, sest vee all olles sõltub kõik eelkõige toimivast varustusest. Kaaslastega sukelduma minnes tasub kokku leppida ka märguanne olukorraks kui midagi viltu läheb,» lisas Kohtla.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles