Suurbritannia autorünnaku korraldajale esitati süüdistus mõrvakatsetes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnakus kasutatud Ford Fiesta.
Rünnakus kasutatud Ford Fiesta. Foto: Metropolitan Police / PA Wire/PA Images

Suurbritannias autoga parlamendihoone turvatõketesse sõitnud ja kahte inimest vigastanud 19-aastasele Sudaani päritolu Salih Khaterile esitati laupäeval esialgu süüdistus kahes mõrvakatses, teatasid võimuesindajad.

Briti kodakondsusega Khater astub Westminsteri kohtu ette juba esmaspäeval.

Uudisteagentuur AP kirjutas kolmapäeval, et sellenimelise mehe Facebooki-konto kohaselt elab ta Birminghamis, töötab kauplusejuhatajana ja on õppinud Sudaani tehnikaülikoolis. Politsei teatas pärast rünnakut, et kahlusalune keeldus koostööst võimuesindajatega.

Briti politsei uurib juhtumit terrorirünnakuna. Muu hulgas on korraldatud läbiotsimisi Birminghamis ja Nottinghamis. Politsei andmetel saabus terrorirünnakus kasutatud sõiduk öösel Londonisse Birminghamist.

Intsident kasvatas pingeid pealinnas, kus vähem kui 18 kuu jooksul on toime pandud neli autorünnakut.

Eelmisel aastal sõitis 52-aastane islamiusku läinud britt Khalid Masood Thamesi sillal jalakäijate sekka ja pussitas parlamendihoone ees valvanud politseinikku. Rünnakus sai surma viis ja vigastada umbes 40 inimest, politsei lasi Masoodi maha.

Briti peaministri Theresa May pressiesindaja ütles teisipäeval, et viimase 18 kuu jooksul on Briti julgeolekujõud nurjanud 13 islami- ja neli paremäärmuslaste rünnakuplaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles