Patriotisminõue suretab Venemaa kinosid (7)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa tsaari Ivan Julma filmikostüümi riietunud fänn hokivõistlusele kaasa elamas.
Venemaa tsaari Ivan Julma filmikostüümi riietunud fänn hokivõistlusele kaasa elamas. Foto: Mikhail Japaridze / Mikhail Japaridze/TASS

Tänavu lõpetas Venemaal tegevuse 57 kino kokku 143 saaliga, sest kultuuriministeeriumi nõue, näidata patriootilise sisuga kodumaiseid filme, tõi kaasa vaatajate huvi järsu languse, kirjutas Vedomosti.

Rohkem kui poolesaja kino sulgemine näitab selle meelelahutusvaldkonna depressiooni süvenemist, sest kinosaalide vähenemise tempo kujunes rohkem kui kaks korda kiiremaks kui mullu samal ajal.

Samal ajal avati uusi kinosaale ligi kaks korda vähem kui 2017. aastal: mullu avati 216, tänavu aga vaid 133.

Kinode arv jätkab venemaal küll kasvamist, neid oli juulis 1610, kuid kinosaalide arv kuivab kokku, neid oli juulis 4768. Kuid just kinosaalide ja nendes asuvate istekohtade arv määrab kinoomanike sissetuleku suuruse.

Nevafilmi peadirektori Oleg Berezini sõnul vähenes nende tööstusharu sissetulekute maht aasta esimesel poolel 7,5 protsendi võrra. Tegemist on esmakordse juhtumiga Venemaa kinoäri ajaloos, kui langustrend iseloomustab tervet poolaastat.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles