Meesmodell nõuab Lufthansalt kõõrdsilmsuse raskendamise eest 7,8 miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemkohtusse esitatud kaebus tuleb ärakuulamisele järgmisel aastal.
Ülemkohtusse esitatud kaebus tuleb ärakuulamisele järgmisel aastal. Foto: Sebastian Duda / PantherMedia / Scanpix

Nick Harrold kaebas kohtusse Saksa lennufirma Lufthansa. Kaebuse põhjal ta pole ta teeninud peaaegu 7,8 miljonit eurot pärast seda, kui ta lennukisse minnes kukkus ja vigastas oma nägu, vahendab Daily Mail.

Harrold sündis Harald Denkerina Saksamaal, aga on nüüdseks palju aastaid elanud Londonis.

Pikk ja atleetlik, George Clooneyt meenutav 56-aastane Harrold oli rahvusvaheliselt hinnatud meesmodell, kelle karjäär sai alguse 1980. aastatel. Ta töötas mitmetele maailma tuntuimatele moemajadele, nagu Giorgio Armani ja Ralph Lauren. Tema pilte avaldati Vogue'is ja teistes moeajakirjades. Iroonilisel kombel on ta korra poseerinud ka Lufthansa esimese klassi reklaamides.

See edukas karjäär sai ootamatu lõpu, kui Harrold 2012. aastal Müncheni lennuväljal Londoni lennukisse minnes libises ja kukkus. Harroldi sõnul oli selle põhjuseks märg ja õline veelikujääk põrandal. Kukkumisel vigastas modell oma põlve, hambaid ja tekkis väljapaistev kõõrdsilm, mistõttu ei suutnud ta pärast enam tööd leida.

Harrold heidab Lufthansale ette, et tema kõõrdsilm juhtus nende süül ja seetõttu peab lennufirma talle kompenseerima peaaegu 7,8 miljonit eurot, mis tal on nende aastate jooksul teenimata jäänud.

«Ma olin aastakümneid edukas rahvusvaheline modell ja enam ei saa ma teha tööd, mida ma armastan. Kõõrdsilm modellil on ületamatu takistus. Lisaks on mul suured probleemid oma põlvega ja sellele on tehtud mitu operatsiooni, mis tähendas, et ma ei saanud tööd teha,» selgitas Harrold oma vigastuse tagajärgi.

«Nüüd öeldi mulle, et ma pean saama uue põlve, mis tähendab järgmist kaht aastat töölt eemal. Mu põlv vahest lukustub ja modellil ei oleks hea kukkuda Milano lavalt pealtvaatajate otsa.»

Moetööstuse ekspertide hinnangul oleks Harrold võinud teenida vähemalt 345 000 eurot aastas.

Harroldi advokaadi sõnul saab nüüd modelli pilte kasutada vaid siis, kui tema kõõrdsilm on ilusaks töödeldud.

Lufthansa on nõus, et Harold kukkus ja sai kehalisi vigastusi, aga nad lükkavad tagasi miljonitesse ulatuva nõude.

«See nõue on kasvanud üle igasuguse äratundmise,» ütles Lufthansa. «Esimest korda esitati nõue 2014. aasta augustis. Siis oli see vähem kui 110 000 eurot ja ainus meditsiiniline tõestusmaterjal oli põlveoperatsioonist. Alles 2017. aastal esitati esimene tõestus silmaarstilt, mis väitis, et õnnetus oli raskendanud kaasasündinud kõõrdsilma ja see oli halvendanud tema modellikarjääri.»

Samuti väidab lennufirma, et Harrold ei teinud modellitööd juba pikka aega enne õnnetust.

Kaasuse ärakuulamine tuleb Ülemkohtus alles järgmisel aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles