Itaalia ähvardas päästetud migrandid tagasi Liibüasse saata (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia siseminister, parempopulist Matteo Salvini.
Itaalia siseminister, parempopulist Matteo Salvini. Foto: TONY GENTILE / REUTERS / SCANPIX

Itaalia siseminister Matteo Salvini ähvardas täna saata tagasi Liibüasse 177 migranti, kes on olnud mitu päeva Vahemerel Itaalia rannavalve laeva pardal ja keda Malta keeldub vastu võtmast.

Salvini nõudis teistelt Euroopa riikidelt laeval Diciotti viibivate migrantide vastu võtmist pärast seda, kui Malta siseminister Michael Farrugia ütles, et ainus lahendus on laeva siirdumine Itaalia Lampedusa saare sadamasse.

Diciotti on olnud Lampedusa vetes alates migrantide päästmisest 16. augustil. Itaalia palus Maltal migrandid vastu võtta, kuid Valletta keeldus, öeldes, et laev ei palunud abi ja migrandid keeldusid Malta abist, eelistades jätkata teekonda Itaalia poole.

Farrugia süüdistas täna Itaaliat migrantide päästmises Malta vetes lihtsalt selleks, et vältida nende sisenemist Itaalia vetesse.

Itaalia on alates immigratsioonivastase valitsuse võimuletulekust juuni algul keeldunud lubamast oma sadamatesse abiorganisatsioonide päästelaevu ja nõudnud riikide aluste poolt Vahemerelt päästetud migrantide jaotamist Euroopa Liidu riikide vahel.

«Olles mõne viimase aastaga vastu võtnud umbes 700 000 migranti, on Itaalia minu arvates oma kohustuse - ja ka teiste oma - täitnud,» ütles Salvini.

Sajad tuhanded Aafrikast ja Lähis-Idast pärit migrandid on saabunud Euroopasse üle Vahemere kipakatel paatidel, mida opereerivad hoolimatud inimsmugeldajad.

Sisserände eesliinil olevad Itaalia ja Kreeka on palunud oma Euroopa Liidu partnereid teha rohkem probleemi lahendamiseks.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles