Eesti triatleet jõudis tugeva rattasõidu ja jooksuga MK-etapil esikümnesse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Kivioja.
Kaidi Kivioja. Foto: Eesti Triatloni Liit

Eesti triatleet Kaidi Kivioja naasis pärast Vana Maailma tiitlivõistlusi taas MK-karuselli, saavutades nädalavahetusel Lausanne'i maailmakarikaetapil kaheksanda koha. Kaheksandana lõpetas Kivioja ka kaks nädalat varem toimunud olümpiadistantsi Euroopa meistrivõistlustel.

Tipptasemel triatloniseltskonnas keskpärase ujujana tuntud Kivioja alustas Lausanne'is tagasihoidlikult, väljudes 1,5 km ujumise järel veest 37. naisena, kaotust liidritele minut ja 22 sekundit. Sealt edasi hakkas eestlanna võistlus kulgema tõusvas joones. Paremuselt päeva viiendat rattaaega ja kuuendat jooksukiirust näidanud Kivioja tegi sarnaselt Glasgow's toimunud EM-stardile muljetavaldava tõusu võistlejate rivi etteotsa ning ületas finišijoone kaheksanda kohaga.

Kivioja lõppaeg olümpiadistantsil oli 2 tundi 7 minutit ja 55 sekundit. Võistluse esikoht läks valitsevale Euroopa meistrile ja Londoni olümpiavõitjale, šveitslanna Nicola Spirigule ajaga 2:05.11. Kiviojale oli see karjääri jooksul neljas kord lõpetada MK-etapil esikümnes. 

Järgmise MK-stardi plaanib Kivioja teha septembri alguses Tšehhis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles