Video: Indoneesia lasteaed riietas lapsed džihadistideks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Džihadistideks riietatud lapsed paraadil.
Džihadistideks riietatud lapsed paraadil. Foto: Twitter / Twitter

Indoneesia lasteaed riietas lapsed riigi iseseisvuspäeva puhul korraldatud paraadil džihadistideks ja andis neile kätte papist mängurelvad.

Üleeile Probolinggo linnas aset leidnud paraadil marssisid teiste seas lasteaialapsed, kes kandsid nikaabi sarnaseid näokatteid ja papist väljalõigatud relvasid.

Lasteaed vabandas vastuolulise otsuse eest riietada lapsed paraadi jaoks džihadistideks. 

«Me valisime prohveti raske võitluse teema, et suurendada laste usku ja pühendumist Allahile,» selgitas olukorda lasteaia juhataja. Hiljem väljendas ta otsuse pärast kahetsust ja vabandas. 

Paraadi korraldanud Probolinggo linna komandör selgitas, et üritus korraldati laste harimiseks, aga mitte usulise radikalismi propageerimiseks.

«Selles pole kübetki radikalismi. Ma rõhutan, et selles pole tahtlikku püüet näidata radikalismi,» ütles komandör ja vabandas.

Indoneesia parlamendi kõneisiku sõnul oli paraad kohatu.

«Pannes lapsed kandma musta värvi kostüüme ja näokatteid ning kandma relvakoopiaid antakse halb ettekujutus,» ütles pressiesindaja. «Selline tegevus võib teha kahju laste ideedele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles