Eestilik suveilm: sel nädalal saab nautida nii vihma kui päikest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsirguliina, 19.07.2017
Vikerkaar
Foto Paul Poderat/Valgamaalane
Tsirguliina, 19.07.2017 Vikerkaar Foto Paul Poderat/Valgamaalane Foto: Paul Poderat / Valgamaalane

Riigi ilmateenistuse andmetel tuleb selle nädala esimene pool veidi vihmane, kuid nädala lõpus saab nautida kuiva ilma. Kõige soojemad päevad on kolmapäev ja reede, kui õhutemperatuur on kuni 23 kraadi.

Tänane öö on enamasti sajuta ning nõrgeneva läänekaare tuulega. Päeval läheneb merelt madalrõhulohk ja vihmahoogude võimalus on suurem ning seda just pärastlõunasel ajal. Tuul pöördub lõunakaarde ja on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel sisemaal kümne kraadi ümber, rannikul kuni 16, päeval 20 kuni 22, sajuhoogude all 17 kuni 18 kraadi.

Homse öö hakul madalrõhulohk ühes vihmahoogudega eemaldub ja selle järel tugevneb kõrgrõhuhari, ilm on laialdasema sajuta. Üksikute vihmahoogude võimalus siiski püsib. Läänekaare tuul muutub tugevamaks. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, rannikul kuni 18, päeval 18 kuni 22 kraadi.

Kolmapäeval on Lääne-Eestisse sajupilvede jõudmine tõenäolisem, ida poole ei tarvitse vihm enne õhtut veel jõuda. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, rannikul kuni 18, päeval 18 kuni 23 kraadi. 

Neljapäeval liigub madalrõhkkond ühes vihmahoogudega üle Eesti ja selle järel tugevneva kõrgrõhuharja toel päeval pilved hõrenevad ja saju võimalus väheneb. Puhub tugev lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öösel 11 kuni 16, päeval 17 kuni 22 kraadi.

Reede tuleb väikese kõrgrõhkkonna mõjul enamasti sajuta ja rahulik. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 11, rannikul kuni 17, päeval 19 kuni 23 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles