Aru seab Vabaerakonna fraktsiooni töövõime küsimärgi alla (6)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Aru.
Krista Aru. Foto: Margus Ansu

Vabaerakonna fraktsiooni kuuluva parteitu riigikogu liikme Krista Aru sõnul kerkib erakonna sisepingete tõttu lähipäevil küsimus, kuidas tööle Vabaerakonna fraktsioon.

«Pärast suvist kokkusaamist Vabaerakonna fraktsiooni inimestega Peedul tekkis mul lootus, et Vabaerakond võib siiski, hoolimata kõikidest raskustest, omavahelistest möödarääkimistest ja vasturääkivustest, oma algse aatelise aluspinna üles leida ning siis, tööd tehes, üheskoos ka Riigikogu valimistele minna. Nii see siiski ei sünni,» kirjutas Aru sotsiaalmeediapostituses. «Praeguses seisus, kus lahkarvamusi ja möödarääkimisi klaariti ühelt ja teiselt poolt kõigepealt ajakirjanduse vahendusel mitte omavahel, on selle ideelise seisukoha - toome uut poliitilist kultuuri loosungiga Aru pähe! - juurde tagasipöördumine välistatud. See poleks enam aus ega usaldatav.»

Aru sõnul kerkib 22. augustil, kui riigikogu täiskogu koguneb erakorralisele istungile, küsimus, millisena ja kuidas hakkab tööle Vabaerakonna fraktsioon. «Mitu liiget meil siis on? Kas kaheksa, seitse või veelgi vähem?» küsib Aru.

«Selle koosseisu, milleks meil kõigil on rahva poolt mandaat, tööaeg kestab veel ju pool aastat. Kas Vabaerakonna fraktsioon suudab olla endiselt töine ja toimekas, või pääseb fraktsiooniski esiplaanile igaühe nii loomulik ja arusaadav mure oma tuleviku pärast, mis sunnib teatud arupidamistes, koosolekutest ja seisukohtadest hoopis eemalduma?» kirjutas Aru.

Aru sõnul on veel vara öelda, mis ikkagi juhtus ja kus oli see risttee, millel pöörati vales suunas. «Võib-olla polegi ühte suurt ristteed, vaid on tehtud mitu valet pööret, millest üks sai saatuslikuks. Varem nähtust, kogetust ja loetust on mul aga kujunenud arusaam, mis on elus aina kinnitust saanud. Iga suurem ja aatelisem siht tuhmub, kaotab usutavuse ja kõige halvemal juhul kisutakse ribadeks, kui see jääb õigel ajal ajakohastamata, praktilise elu vajaduste ja nõuetega konkretiseerimata.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles