Kirjandusmuuseumi trükised kolivad täna nurgakivi saanud hoidlasse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kirjandusmuuseumi direktor Janika Kronberg selgitab, et hoovi kerkivas neljakorruselises juurdeehitises tuleb põrandapinda 2880 ruutmeetrit. Lõviosa sellest võtavad enda alla hoidlad.
Eesti kirjandusmuuseumi direktor Janika Kronberg selgitab, et hoovi kerkivas neljakorruselises juurdeehitises tuleb põrandapinda 2880 ruutmeetrit. Lõviosa sellest võtavad enda alla hoidlad. Foto: Sille Annuk

Järgmise aasta lõpus kolivad Eesti Kirjandusmuuseumi paberil trükised uude nüüdisaegsesse hoidlasse.

Oma praegusest asukohast, 19. sajandi lõpul ehitatud hoonest viiakse paberarhiiv täna nurgakivi saanud uude hoidlasse seepärast, et tingimused vanas majas ei vasta enam säilitamisnõuetele, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kuigi rajatavasse neljakorruselisse ja ligi 3000 ruutmeetri suurusesse hoidlasse kõrvalistel isikutel asja olema ei saa, siis just sealt hakatakse tulevikus tooma trükiseid uurijatele, viimati sai kirjandusmuuseum endale pinda juurde 17 aastat tagasi.

«Ehituse protsess on hetkel muutnud võrdlemisi keeruliseks kirjandusmuuseumi enda siseelu, aga ma loodan, et tulevikus nii säilitamine kui asjade kättesaadavus paraneb ja kui me vaatame tulevikku, siis on meie kohus osaleda ka digiteerimises, et seda kättesaadavust veelgi parandada,» rääkis muuseumi direktor Janika Kronberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles