Viljandimaa sündide arv tegi suvel hüppe

Berit Tugi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Kaljula tõi Eesti Vabariigi taasiseseisvumise aastapäeval ilmale väikese poisi Keroni. Tema tutvuskonnas on praegu palju naisi, kes ootavad järeltulijat.
Liis Kaljula tõi Eesti Vabariigi taasiseseisvumise aastapäeval ilmale väikese poisi Keroni. Tema tutvuskonnas on praegu palju naisi, kes ootavad järeltulijat. Foto: Elmo Riig

Viljandi haigla sünnitusosakonna töötajatel on olnud käed-jalad tööd täis, sest võrreldes eelmise aastaga oli juulikuus sünnitajaid ligi 40 protsenti rohkem. Haigla loodab saavutada aasta lõpuks 400 uue ilmakodaniku piiri.

Viljandimaal elav Liis Kaljula sünnitas esmaspäeval Viljandi haiglas oma teise lapse ning tema kinnitusel on siinne haigla hea koht lapse ilmale toomiseks. «Olen väga rahul personali ja kõigega. Sünnitus läks ka hästi,» ütles värske ema, kelle esimene laps nägi samuti Viljandi haiglas ilmavalgust.

Kaljula ütles, et päris paljud tema tuttavad on lapseootel ja ta möönis, et mõnda neist mõjutab vanuse pealetulek. «Praegu on ju tingimused head,» ütles ta ja tõdes, et naised on rohkem sünnitama hakanud, sest vahepeal oli tähtsam karjäär, aga nüüd tahetakse rohkem lapsi saada. Kaljula sõnul on lapse kõrvalt tunduvalt raskem hiljem kooli minna või töökohta otsida. «Kui see on enne olemas, siis on pärast lihtsam jätkata sealt, kus pooleli jäi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles