Aafrika migrandid ihkavad ka Magribi

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maroko politseinik vestlemas Rabatis aafriklastest migrantidega, kes ootavad järjekorras, et saada luba riigis viibimiseks.
Maroko politseinik vestlemas Rabatis aafriklastest migrantidega, kes ootavad järjekorras, et saada luba riigis viibimiseks. Foto: Reuters/ScanPix

Kui aastakümneid on Magrib – Maroko, Alžeeria, Tuneesia ja Liibüa – olnud Euroopasse suunduva migratsiooni allikas või transiitpiirkond Sahara-tagustest riikidest pärit inimestele, siis üha enam hakkab Vahemere lõunakaldast saama ka sihtpunkt.

Mõneti on Magribi jäämine paljudele lõunast saabuvatele aafriklastele sundvalik, sest Euroopa sulgeb oma piire üha kindlamalt. Samas on paljude Sahara-taguste riikide elanike silmis ka Põhja-Aafrika riigid ise aina atraktiivsemad, sest võrreldes nende vaeste ja vägivallast haaratud koduriikidega on Vahemere lõunakalda maad märksa stabiilsemad ning paremal majanduslikul järjel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles