Pildid: Rumeenias tappis karu kitse, murdis koolimaja territooriumile ja siis puhkas end välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rumeenia keskosas Transilvaanias Harghita maakonnas tuli maha lasta pruunkaru, kes maakonnakeskuses Csikszeredas asuva maja aias tappis söögiks kitse, murdis koolimaja territooriumile ja tegi siis mitu puhkepeatust.

Pruunkaru peletas elanikud majadesse varjule ning korrakaitsjad üritasid karu amokijooksu lõpetada, teatab independent.co.uk.

Rumeenias Harghita maakonnas tungis pruunkaru asulasse
Rumeenias Harghita maakonnas tungis pruunkaru asulasse Foto: AP/Scanpix

Pärast kitse veristamist ja liha söömist suundus karu koolimaja suunas, mille aiast ta üle ronis, jõudes kooli territooriumile. Kuna on veel koolivaheaeg, siis oli kool ja õu lastest tühi.

Harghita maakonna ametnik Sandor Peters kinnitas meediale, et karu tappis ja sõi ühe perekonna kitse ära, uitas koolimaja aias ja tegi oma liikumisteel mitu puhkepeatust.

Rumeenias ronis pruunkaru üle koolimaja aia
Rumeenias ronis pruunkaru üle koolimaja aia Foto: AP/Scanpix

Politsei koos päästetöötajatega üritas metslooma mitu tundi tabada. Lõpuks jäi karu tupikusse, kus neil õnnestus ta maha lasta.

Rumeenias lasti maha asulas amokki jooksnud karu
Rumeenias lasti maha asulas amokki jooksnud karu Foto: Nandor Veres / AP/Scanpix

Petersi sõnul võttis karuprobleemi lahendamine ka selle tõttu aega, kuna piirkonnas ei ela ühtegi loaga jahimeest ja jahimees pidi kaugelt kohale sõitma. 

Jahimees lasi asulas liikunud karu maha
Jahimees lasi asulas liikunud karu maha Foto: Nandor Veres / AP/Scanpix

Üks päev enne seda karujuhtumit ründas Harghita maakonnas Brașovis asuva loomaaia karu kahte loomaaia töötajat, kes läksid kolme karu, emakaru ja kahe poja, elukohaks olevat ala puhastama.

Brașovi asukoht (punane täpp) Rumeenia kaardil
Brașovi asukoht (punane täpp) Rumeenia kaardil Foto: Wikipedia.org

Võimude sõnul oleksid töötajad pidanud karud enne ala puhastamist suunama teise kohta, kuid nad ei teinud seda, eirates sellega turvareegleid.

Loomaaia töötajad said karurünnakus raskelt vigastada, ühe töötaja seisund on tõsine.

Rumeenia metsades elab üle 6000 pruunkaru ning viimastel aastatel on üha enam karusid hakanud küladesse ja linnadesse tulema, kuna sealsetest prügikastidest on lihtne toitu leida. Rumeenia võimud kaaluvad selle tõttu kütitavate karude arvu suurendamist.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles