Pakistani peaminister soojendab suhteid Indiaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imran Khan sai peaministriks juuli lõpus toimunud valimistel, mida kriitilised hääled pidasid sõjaväe manipuleerituteks.
Imran Khan sai peaministriks juuli lõpus toimunud valimistel, mida kriitilised hääled pidasid sõjaväe manipuleerituteks. Foto: EPA / Scanpix

Pakistani uus peaminister Imran Khan tegi eile kauaaegsele vaenlasele Indiale ettepaneku alustada dialoogi konflikide lahendamiseks kahe tuumariigi vahel.

Selleks, et liikuda edasi küsimustes, nagu vaesuse vähendamine, peavad Lõuna-Aasia suurriigid omavaheliste erimeelsuste ületamiseks rääkima, ütles Khan Twitteris.

Pakistani peaminister pakkus kahe riigi vaidluste lahendamise viisina välja ka kaubanduslepingute sõlmimise.

Khani ettepanek järgneb India peaministri Narendra Modi õnnitlussõnumile Pakistani vastsele peaministrile pärast tema ametisse vannutamist laupäeval. Modi väljendas sõnumis soovi pidada läbirääkimisi.

Kuigi Modi oli oma kirjas rõhutanud vajadust muuta Hindustani poolsaar terrorismi- ja vägivallavabaks, ei adresseerinud Khan seda New Delhi jaoks võtmeküsimust. 

Pakistan ja India on pidanud pärast iseseisvumist 1947. aastal vaidlusaluse Kashmiri piirkonna pärast kaks sõda ja jõudnud veel mitmel korral täiemahulise sõja veerele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles