FreshGO retseptivõistluse võiduretsept ja Be More Superfoods lemmik: Kihiline vaarika-šokolaadi sjäätis (ehk smuuti jäätis)

FreshGO
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: FreshGO

Eelmine nädal selgusid e-toidupoe FreshGO retseptivõistluse «Minu parim retsept» võitjad. 54 retsepti hulgast osutus peaauhinna vääriliseks Laura Kuklase kihiline vaarika-šokolaadi sjäätis.

Retsepti autor Laura Kuklas on üks tavaline Eesti tudeng, kes peab ingliskeelset toidublogi Healthy Laura ja tegeleb toidufotograafiaga. Tema võiduretseptiks oli lihtne suvine tervislik smuuti jäätis ehk sjäätis, mis on ideaalseks tervislikuks magustoiduks kuumaks suvepäevaks.

FreshGO esindaja Elisabeth Eiseni sõnul võlus võiduretsepti puhul žüriid see, et tegu oli tervisliku ja maitsva alternatiiviga tavalisele poejäätisele. «Lisapunktid sai Laura retsept muidugi suurepärase toidustilistika eest,» lisas Eisen. Laura sai auhinnaks ühiskokkamise Anni Arroga, millest tehakse Postimehe portaali ka põhjalik piltidega artikkel ning video.

«Minu parim retsept» žüriisse kuulusid armastatud kokk Anni Arro, ajakirjanik ja toiduraamatute autor Merle Liivak, üle 2000 šõuetenduse andnud mustkunstnik Charlekas, toidudisainer Helis Heiter ja FreshGO esindaja Elisabeth Eisen.

Oma lemmikretseptiks valis Laura sjäätise ka supertoidubränd Be More Superfoods. Nende esindaja Triin Gede sõnul võlus neid samuti see, et selle tervisliku retseptiga saab ideaalselt asendada klassikalise jäätise. “Lisaks sobib sinna šokolaadikreemi sisse ideaalselt meie Be Fit supertoidupulber, mis tõstaks ka retsepti valgusisaldust,” lisas Gede. Auhinnaks kingibki Be More Superfoods Laurale proovimiseks nende erinevaid tooteid, millega siis retsepti autor tulevikus katsetada saab.

Koostisosad

Telli kõik koostisosad ühe klikiga 41.28€ eest FreshGO e-poest koju SIIT.
MITMELE?: 2-le

KOOKOSPIIMA KREEM

  • 100 g kookospiima jogurtit
  • ¼ tl purustatud vanillikauna

VAARIKA KREEM

  • 1,5 dl külmutatud vaarikaid
  • 1,5 dl külmutatud mangot
  • 2 jääkuubikut
  • 1-2 spl kookospiima jogurtit

ŠOKOLAADI KREEM

  • 2 külmutatud banaani (külmuta eelnevalt)
  • 1 tl toorkakao pulbrit
  • 1-2 spl kookospiima jogurtit
  • 2 jääkuubikut

SERVEERIMISEKS

  • 2 spl mandlivõid
  • 1 tl kakao nibse
  • Peotäis vaarikaid

Valmistamine

Valmistamise aeg: 10 minutit

Sega kookospiima jogurt vanilliga. Tõsta kõrvale.

Purusta köögikombainis kõik vaarikakreemi koostisosad (vali köögikombain, mis purustab jääd). Tõsta kõrvale.

Purusta köögikombainis kõik šokolaadikreemi koostisosad.

Pane klaasi kihiti kookospiima jogurt, vaarikakreem, šokolaadikreem ja mandlivõiga.

Kaunista mandlivõi, vaarikate ja kakao nibsidega.

Be More Superfoodsist

Be More Superfoods pakub enda heaolu eest hoolivale inimesele alternatiivi, kuidas oma keha vitamiinide ja mineraalidega toetada - tarbides 100% naturaalseid, ilma lisatud suhkru ning lisaaineteta supertoidusegusid. Nende supertoidusegud on välja töötatud ning toodetud Eestis - marjadest, taimedest ning seemnetest, mis leitavad kõikjal meie ümber. Iga nende supertoidusegu on loodud toetamaks erinevat aspekti meie igapäevaelust.

Vaata kõiki võistlusel osalenud retsepte SIIT.

 
Copy
Tagasi üles